Lodash

Chiropractie voor paarden

De eerste dagen na een behandeling, waar moet je aan denken?

De eerste 2 a 3 dagen na een behandeling moet je liever niets speciaals doen met je paard. Niet rijden, niet longeren, maar ook geen transport, bekapper/hoefsmid of paardentandarts. Wel weidegang in een vertrouwde groep.

En graag aan de hand rechte lijnen en flauwe bochten stappen, 10 minuten per keer, liefst meerdere keren per dag.

Liever niet op stal; bewegen helpt het lichaam de veranderingen te herkennen, te verwerken en te behouden. En zeker voor een paard geldt: bewegen is leven.

Afhankelijk van wat er gevonden is, zal ik je ook wat trainingstips of specifieke oefeningen voor je paard meegeven. Indien nodig leer ik je een eenvoudige massagetechniek.

Vaak is er 1 of zijn er enkele vervolgbehandelingen nodig. Om meerdere redenen:
  • Een behandeling geeft een zetje in de goede richting. Het zelfgenezend vermogen van het paard gaat na de behandeling aan het werk om alles weer in beweging te houden. Als er veel blokkades waren, is de kans dat een paard dat in 1 keer allemaal in beweging kan houden, kleiner.
  • Je kunt niet altijd alles wat er gevonden wordt in 1 keer behandelen. Dat kan teveel worden voor het lichaam. Het gaat tenslotte om het zenuwstelsel.

In de regel zijn er vaak 2, soms 3, behandelingen nodig.

Het is een goed idee om je paard regelmatig te laten nakijken. Omdat hij in de loop van het jaar weer (bijvoorbeeld) een lange trailerrit, de nodige bosritten, glijpartijen, wedstrijden, struikels en jolige sprongen gemaakt heeft.

Neem voor een afspraak contact op via email: lodash@gmail.com