Lodash

Chiropractie voor paarden

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Reserveer ruim een uur voor een bezoek. Dit kan altijd iets uitlopen. Als jouw paard bijvoorbeeld een bepaalde klacht alleen onder het zadel of alleen aan de longe laat zien, dan zal ik je indien nodig ook willen zien rijden of longeren.

Om niet teveel veranderingen ineens te veroorzaken, is het slim om een chiropractische behandeling minstens 4 dagen na de bekapper en een week na de paardentandarts af te spreken.

Eerst bespreken we het verhaal van je paard: leeftijd, werk, wat is er aan de hand, hoe lang is dat al, wat is er al aan gedaan. etc.
Ik wil je paard graag zien lopen (aan de hand). In stap. Zowel rechtuit als op de volte/cirkel. Indien nodig ook in draf of in andere oefeningen/gangen.
Dan volgt het chiropractische onderzoek, waarbij alle gewrichtjes tussen de wervels worden bevoeld op voldoende bewegelijkheid. Ik gebruik hierbij een groot groen blok als opstapje. Maar zelfs hele bange paarden staan dat meestal prima toe, na een kleine kennismaking.
Die gewrichten die dat nodig hebben, maak ik los. Een chiropractische behandeling van een onvoldoende bewegelijk gewricht vindt plaats door een kleine, snelle, gecontroleerde beweging in de richting van het gewrichtsvlak ("adjustment"). Soms zie je amper dat ik iets doe. Maar het paard laat de verandering wel zien.
Daarna nog 5-10 minuten stappen aan de hand om alles te laten inzinken bij je paard en zijn/haar zenuwstelsel.
Na afloop van de behandeling bespreken we wat er gevonden is, en geef ik advies voor de toekomst.

Klik hier om te lezen waar je de eerste dagen na een behandeling aan moet denken.

Neem voor een afspraak contact op via email: lodash@gmail.com